łyżeczki soli

00 g masła
200 g mąki pszennej
Składniki bardzo proste, prawda? Każdy człowiek je z pewnością ma w swojej kuchennej szafce. Teraz zabieramy się do roboty. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy wodę, sól i roztopione masło. Mieszam do momentu dokładnego połączenia się składników. Kiedy ciasto będzie gotowe owijamy je folią i wkładamy do lodówki. Dokładnie schłodzone ciasto francuskie jest gwarancją jego idealnego, późniejszego wykonania. Ten genialny przepis pozwoli na godne ugoszczenie gości. Teraz czas się zastanowić jakie dodatki będą idealne do ciasta francuskiego.Chyba każdemu na myśl nasuną się parówki. A więc kupujemy dobre jakościowo parówki. Ważne, by zawierały wysoki procent zawartości mięsa. W wyborze rodzaju parówek panuje pełna dowolność. Możemy wybrać wieprzowe lub drobiowe. Każde będą idealne. Teraz wystarczy je zawinąć dookoła ciastem francuskim i włożyć do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy je około 30 minut. Po tym czasie nasze danie będzie pięknie zarumienione i gotowe do spożycia. Wybierzmy nasz ulubiony sos i przystąpmy do uczty. Warto do tego dania wybrać ketchup lub sos czosnkowy. Właśnie te dwa sosy najlepiej komponują się z parówkami w cieście francuskim.
Każdemu polecam to łatwe i smakowite danie. Teraz, kiedy już wiesz jak zrobić ciasto francuskie, przyrządzenie z nim parówek będzie niezmiernie łatwe. Nie czekaj, zacznij planowanie sylwestrowego menu już dziś i pamiętaj, by umieścić nim ciasto francuskie z rozmaitymi dodatkami. Kreatywność w kuchni to z pewnością podstawa. Powodzenia!

workshopofnature.pl/

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ