Owoce na obiad je się w różnych kategoriach. Zacząć należy od obiadów na lato. Latem, kiedy jeść się za bardzo nie chce, a wiadomo, że jeść trzeba najlepsze są owoce w zupie. Owocowe zupy przeważnie przygotowujemy z wiśni, jabłek czy innych (kompoty). Są one wspaniałe zarówno na zimno jak i na ciepło. Je się je z makaronem lub lanymi kluskami, wtedy zupa jest bardziej gęsta. Następna kategoria to obiady dla dbających o linię. Tacy ludzie pewnie jedzą owoce z płatkami owsianymi lub mussli, aby nie spożywać zbyt wielu kalorii. Jest to wspaniałe rozwiązanie na pozbycie się paru kilogramów. Następnym czynnikiem są obiadki dla małych dzieci. Te w większości są owocowe. Dzieciom podajemy takie przecierane marchewki z jabłuszkami, a także wiele innych kombinacji. Wykorzystać owoce na obiad nie jest trudno, często to robimy, np. podając pierogi z truskawkami, albo knedle z jagodami. Owoce mogą być także wykorzystywane do różnego typu ryżu na mleku, z wiśniami czy truskawkami, zależy tylko od chęci i postaci, w jakiej chcemy zjeść owoce.

www.30wtrampkach.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ