Kuchnia meksykańska

Kuchnia meksykańska jest kuchnią, którą każdy nazwie z pewnością kuchnią specyficzną, wybijającą się spośród innych swoim urokiem i niebywałym smakiem szczególnie uwielbiają meksykańską kuchnię Hiszpanie, dla których tak naprawdę Meksyk jest krajem bratem. Meksykańska kuchnia jest urozmaicona, a to ze względu na to, że w Meksyku stacjonowali przez wieku przedstawiciel najrozmaitszych kultur na świecie. Już na początku w Meksyku, a raczej na terenach, które dzisiaj nazywamy Meksykiem stacjonowali Hiszpanie, to oni właśnie podbili rdzenną ludność tych miejsc. Tereny te były zamieszkiwane przez Majów i Azteków. Głównymi składnikami tej kuchni w czasach, kiedy jeszcze nie było tam Hiszpanów była kukurydza, fasola oraz chili, czyi była to kuchnia ostra, dość kaloryczna mimo wszystko, ale zjadano również wiele tryb i dzikie zwierzęta. Można wiec powiedzieć, że te zwyczaj żywieniowe są bardzo dobre, mimo że w Zatoce Meksykańskiej nie ma tak wspaniałych i dorodnych ryb jak na południu Hiszpanii na przykład, do których przyzwyczaili się Hiszpanie podbijający Meksyk.

www.enjoythelittlethings.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułDobra kuchnia.
Następny artykułPieczeń

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ