Osiągnięcie idealnej sylwetki jest pragnieniem wielu z nas. Najczęściej jednak odchudzając się popełniamy wiele błędów. Największym z nich jest ograniczania posiłków do minimum, a właściwie głodzenie się. Jest to bardzo niezdrowe, ponieważ nie dostarczamy organizmowi niezbędnych składników do tego, aby zdrowo funkcjonował, a po ukończonej diecie może się zdarzyć, że będzie przyjmował więcej składników po to, aby wyrównać straty, co spowoduje szybsze tycie. Jeśli decydujemy się zrzucić zbędne kilogramy powinniśmy zadbać o to, aby nasza kuchnia była bogata składniki takie jak błonnik, białko, a także niezbędne witaminy i minerały. Powinniśmy przygotowywać potrawy pozbawione tłuszczów i węglowodanów. Posiłki powinniśmy przyjmować często, ale w mniejszych ilościach, gdyż to zapobiegnie podjadaniu między nimi. Jeśli już musimy coś przekąsić warto, aby były to owoce lub warzywa, a także produkty zbożowe, bogate w błonnik, na przykład ryżowe wafelki o różnych smakach. Tak, więc odchudzanie nie oznacza niejedzenia, ale zdrowego odżywiania się w połączeniu z wysiłkiem fizycznym.

www.abc-augustow.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ