W Polsce praktycznie nie ma jakiegoś konkretnego narodowego wzorca śniadaniowego- zazwyczaj bierze się przykład z poprzednich wzorców takich jak kontynentalne śniadanie francuskie, czyli wspaniałe, aromatyczne rogaliczki z dżemem i masełkiem, angielskie jajka smażone na boczku z tostami z serem, dietetyczne i niskokaloryczne śniadanie oparte na jogurcie naturalnym i owocami oraz na wegetariańskiej pasji warzywnej. Niekiedy na śniadania podajemy naleśniki z bitą śmietana dżemem, które oblewamy sosem czekoladowym. Taka forma śniadania na pewno przypadnie dzieciom do gustu. Znacznie częściej niż puste kalorie, wcinamy na śniadanie owsiankę czy płatki kukurydziane z mlekiem. Zupa mleczna czy kaszka manna to także jeden z pożywnych produktów na śniadanie w Polsce. Zazwyczaj sięgamy jednak po zwyczajne kanapki z wędliną, serem, twarożkiem i warzywami takimi jak pomidory, ogórki, cebula. Czasami na taki posiłek wybieramy tylko jogurt z dodatkiem mussli, które doskonale zaspokajają głód każdego miłośnika jogurtów owocowych.

www.flipeo.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ