W każdym większym, a nawet całkiem małym mieście, czy wsi, znajduje się choć jedna pizzeria. Oczywiście, profesjonalna pizzeria musi [posiadać odpowiednie osprzętowanie, aby podawać gościom wyśmienitą pizzę, której smaki przypadną klientom do gustu. Nie jest to prosta rzecz do zrealizowania, bowiem, każdy prezentować może zupełnie inne smaki. Trudno dogodzić każdemu. Nie ma jednego przepisu na dobrą pizzę, choć wiele osób próbowało go skonstruować. Nie jest to możliwe z tego względu, że jedni po prostu lubią jeść pizzę na cienkim cieście, ale inni preferują ciasto grube. Podobnie jest z dodatkami do pizzy. Ich smaki w połączeniu mogą pasować jednej grupie konsumentów, a dla innej będą one totalnie nie do przyjęcia. Jest to całkowicie naturalne, z resztą byłoby nudno, gdyby każdemu smakowało to samo. Nie byłoby sensu wymyślać nowych potraw, czy modyfikować już te istniejące. Smaki zależą od indywidualnie dobranych składników i przypraw. Kucharz musi skonstruować takie pizze, które będą smakować większości gościom restauracji.

www.elegans.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułNowa kuchnia
Następny artykułLudzie i gotowanie

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ